Søgemaskineoptimering (SEO)


SEO er en vigtig del af din hjemmeside, for at folk kan finde frem til den via søgemaskiner såsom Google, Bing og andre anvendte søgemaskiner. SEO er også med til, at din hjemmeside kommer højere op på søgeresultaterne, og dermed er der større mulighed for, at folk klikker ind på netop din hjemmeside.

Hvordan du formulerer dine tekster på din hjemmeside og de 'SEO søgeord', du skriver i Umbraco CMS på en pågældende side, har betydning for placeringen i søgeresultaterne. Hvis du f.eks. har en side på din hjemmeside, hvor du har brugte varer, er en indledende tekst på selve siden med til at give din side en bedre placering i søgeresultaterne. Det er derefter vigtigt at anføre nogle 'SEO søgeord', som også indgår i teksterne på den pågældende side.

SEO illustration

'SEO søgeord' er ord, som besøgende af siden ikke kan se, men det kan søgemaskinerne, der bruger dem til at finde ud af, hvilke ord du gerne vil have, at folk kan finde siden ud fra, når de søger på Google, Bing eller lignende. Søgemaskiner kigger både på 'SEO søgeord' og de tekster, som er på hjemmesiden. Jo bedre de to matcher hinanden, des bedre bliver hjemmesiden placeret i resultaterne.

'SEO søgeord' er ord eller korte sætninger. Kun et begrænset antal opfanges af søgemaskinerne, så det er med at vælge de vigtigste. Et eksempel kunne være, hvis din hjemmeside sælger biler af primært mærket Ford, og den besøgende er klikket ind på siden, hvor du viser de brugte biler, der er til salg: Her ville nærlæggende SEO søgeord f.eks. være: "brugte biler hos ABC biler”, ”brugt ford”, ”brugt ford kassevogn”, ”brugt ford personbil".

Det ville være en dårlig idé at opliste alle kendte bilmærker, da listen ville blive for lang, og der er ingen steder på siden, hvor der f.eks. står "brugt toyota avensis" – det vil faktisk give en negativ effekt på søgemaskinerne.

Få hjælp til opsætning af SEO


Firmasite kan hjælpe dig med at opsætte SEO på din side, så den matcher bedst muligt, og du kan få indsigt i, hvordan det gøres bedst, så du selv kan overtage efterfølgende, hvis du ønsker det.

Vi kigger på dine tekster og dine SEO søgeord og sørger for, at der bliver fokuseret på de rigtige ord. Det kan betyde, at teksterne skal ændres, så de indeholder relevante SEO søgeord. Især hvis du har en webshop, hvor du løbende tilføjer nye produkter, er det godt at kunne opsætte det korrekt. Hvis du ikke selv har tid eller lyst til at stå for det, kan du lave en aftale med os om, at vi hjælper dig med det, så din side hele tiden er opdateret i forhold til søgemaskinerne.

Få en SEO-anlyse af din hjemmeside


Vi kan lave en SEO-analyse af din nuværende hjemmeside for at se, hvor godt den tager sig ud inden for din branche samt hvordan du kan forbedre din hjemmeside, så du får en bedre SEO-ranking. Søgemaskinerne bruger ranking til at bestemme, hvilke sider der lægger øverst i søgeresultaterne.

Der er en del forskellige faktorer, der har betydning for, hvordan din hjemmeside er søgemaskineoptimeret – dem analyserer vi, så du får et indtryk af dels hvordan din hjemmeside klarer sig og hvor omfattende det vil være at forbedre SEO på din side.